Vliegerplein.png

Vliegerplein

Vliegerplein is een platform van actiegroepen en burgers. Het burgerplatform streeft naar een maatschappelijk, economisch en ecologisch optimaal gebruik van de huidige luchthavensite van Deurne. Vliegerplein wil een luidere en gemeenschappelijke stem zijn in het debat over de evolutie van de activiteiten op de luchthaven. Het platform blijft strikt a-politiek en groepeert burgers en actiegroepen aan beide zijden van de luchthaven, zowel aan de grootstedelijke kant van Deurne en Antwerpen, als aan de meer landelijke kant van Borsbeek, Boechout en Vremde.

https://vliegerpleinburgerplatform.com/

 
 
Logo_COLOR.png
 

Endeavour

Endeavour is een platform van sociaal bewogen stedelijke professionals dat openstaat voor iedereen die mee kan werken aan de ontwikkeling van duurzame ruimte.

Endeavour wil de leefkwaliteit in steden op een democratische manier vergroten en ruimte diverser maken. Die ruimte, en duurzame verandering, kan enkel tot stand komen vanuit een gedeeld leerproces en vereist nieuwe samenwerkingsverbanden. Dat kan je niet zomaar ‘opleveren’, maar bouw je samen op. Daarom werkt Endeavour steeds vanuit lokale kennis om verandering tot stand te brengen, waarbij elk project wordt gezien als leertraject.

Los van opdrachten experimenteert, innoveert en initieert Endeavour onderzoek en acties waarvan zij geloven dat ze een grote sociale impact kunnen hebben. Lang niet iedereen die in steden woont of werkt is betrokken bij het vormgeven van onze steden, terwijl zo goed als iedereen wel de impact hiervan ondervindt. Endeavour zorgt ervoor dat meer mensen betrokken geraken bij het vormgeven van hun stad met nieuwe methodes, processen en systemen.

Endeavour voerde in de voorbije 5 jaar meer dan 70 projecten uit waarbij ze telkens nieuwe methoden, processen en strategieën ontwierpen voor complexe sociaalruimtelijke projecten. Endeavour streeft naar inclusieve en diverse steden waar welzijn en levenskwaliteit centraal staan en het bureau wist in de voorbije 5 jaar deze visie te delen tijdens meer dan 50 lezingen, lesopdrachten op verschillende universiteiten en publicaties in heel Europa. Endeavour voerde deze projecten uit, meestal in samenwerking met architectuur- en stedenbouw- bureaus.

https://endeavours.eu/